WOW, nieuwe aanwinst voor de Kolenkitbuurt

In de Kolenkitwijk, naast Laan van Spartaan, is een nieuwe broedplaats voor creatievelingen ontstaan. WOW biedt plaats aan allerlei voorzieningen, zoals een restaurant, galerie en Urban Garden. Ook zijn er 50 studio’s speciaal aangelegd voor net afgestudeerde kunstenaars. Op de bovenste etage van het tot broedplaats omgebouwde HTS-gebouw komt een hostel.

Op zaterdag 21 juni werd WOW officieel geopend. Belangstellenden konden die middag mee met een rondleiding door het gebouw, de bioscoop, genieten van een hapje en drankje op de markt, kleine exposities bekijken en een speciale onthulling op het voorplein bijwonen. Een leuke ‘touch’ waren de scooters die bezoekers achterop over het terrein rondreden.

WOW is een initiatief van stadsdeel West, Bureau Broedplaatsen van de gemeente Amsterdam en ondernemer Sandra Chedi. Doel van het project is om kunsttalent te behouden voor de stad. Daarnaast wil WOW een positieve impuls geven aan de leefbaarheid en sociale veiligheid van de buurt.

Houd de website van WOW in de gaten voor exposities, persoonlijke verhalen of om binnenkort eens het bijzondere restaurant te bezoeken: http://www.wow-amsterdam.nl/.