Nieuwe mijlpaal voor Laan van Spartaan

In de zomer van 2014 start de bouw van een volgend woonblok op Laan van Spartaan. Langs de Erasmusgracht komen in totaal 186 woningen. ‘Deze stap is een illustratie dat wonen op Laan van Spartaan erg in trek is’, zo stelt Anouk Roelofs, locatiemanager van Bouwfonds Ontwikkeling. ‘Ook tijdens de crisisperiode bleven we gestaag nieuwe kopers trekken, sinds de zomer van 2013 is dat nog verder aangetrokken, zodat we op dit moment geen bestaande woningen meer in verkoop hebben.’
 
Bouw 186 woningen start zomer 2014.

Laan van Spartaan is één van de nieuwste woonwijken van Amsterdam in stadsdeel West tegenover het Lucas Andreasziekenhuis. In de afgelopen jaren is er al een levendige wijk ontstaan met koop- en huurwoningen voor gezinnen, studenten en ouderen. De wijk kenmerkt zich door het aanbod van diversesportvoorzieningen: voetbal in het midden van de wijk, een prachtige sporthal waar eredivisiebadminton wordt gespeeld, en een spectaculaire klimhal in gebouw De Tribune. Daarnaast herbergt de wijk Circus Elleboog, een ROC een restaurant en een supermarkt .

Hof A
Het nieuwe woongebouw, Hof A, vormt het sluitstuk van drie hofvormige woongebouwen langs de Erasmusgracht. De 186 woningen bestaan uit 26 eengezinswoningen en 160 appartementen. Ingeklemd tussen de gebouwen komt een parkeergarage met 119 parkeerplaatsen voor de bewoners. De woningen zijn deels bestemd voor vrije sector huur, deels gaat het om koopwoningen. Net als de twee andere woongebouwen langs de Erasmusgracht is het ontwerp van drie gerenommeerde architectenbureaus: Claus & Kaan, Dick van Gameren en Diederendirrix. Als aannemer treedt UBA Bouw uit Uithoorn op.