De Laan van Spartaan van ROC's Jane en Rick

Aan Laan van Spartaan staat het splinternieuwe ROC-gebouw. Jane Garib is hier docent Verpleegkunde en Rick Lobbes is conciërge. Rick: ‘ik ga zingend naar mijn werk.’

Rick: ‘Ik werk sinds oktober 2012 voor het ROC aan Laan van Spartaan. Het is een ontzettend gaaf en opvallend gebouw. Als je het personeel en de leerlingen bij elkaar optelt, zijn wij nu met zo’n 3000 tot 4000 man op Laan van Spartaan. Dit is best even wennen, maar ook wel weer heel leuk. Ik heb hier in elke geval echt mijn droombaan en ga zingend naar mijn werk.”

Jane: “Zelf werk ik hier pas kort, sinds afgelopen juni. Het nieuwe gebouw vind ik heel mooi. De indeling is soms puzzelen. Over de ruimte en lokalen is door de architecten nagedacht, het is erg modern. Veel glazen wanden en smartboards. Dat is wel wennen. We zijn in elk geval positief met zijn allen. De sfeer is immers het belangrijkste.”

Rick: “En de locatie is echt top. Ik sta regelmatig op het dak en kijk dan om mij heen over de hele wijk. Het uitzicht ziet er echt fantastisch uit! Ik vind het sowieso een leuke wijk waar veel gebeurt. Ik ben er op zaterdag vaak voor het voetballen en de cafeetjes. De sportplekken zijn ook leuk. De wijk zelf is prachtig om te zien, ik ben zelf fervent Oost-bewoner, maar wat is het hier mooi.”

Jane: “Ja, de omgeving is een voordeel. Na school borrelen we weleens bij Coco’s Keuken, voor verjaardagen bijvoorbeeld. Wij hebben geen echte VrijMiBo-cultuur, maar het is fijn dat het kan. Verder is het ook leuk om te zien dat onze leerlingen sportlessen krijgen op de velden van VVA Spartaan, naar de klimhal kunnen en naar de sporthal. In de pauzes blijven ze vooral binnen de school of op de patio naast ons gebouw: de pauzes zijn te kort om echt de wijk in te gaan.”

Rick: “Veel leerlingen komen uit de buurt. Zij spelen als het ware een thuiswedstrijd. Straks komt er nog een snackbar en supermarkt in de buurt. Ik vind dat een goed idee. Daar zal het vast volle bak zijn straks. Ik vind het leuk als er contact is tussen de wijk en de school en leerlingen de buurt echt kennen.”

Jane: “De contacten met de buurt beginnen te komen. Zo gaat er een aantal leerlingen Verpleegkunde stage lopen bij Cordaan. Dan is het fijn dat het Sint Lucas Andreas ziekenhuis om de hoek zit en dat je elkaar kunt versterken.”