De Laan van Spartaan van Najim el Baghdadi

De Laan van Spartaan van Najim el Baghdadi

Tandarts Najim el Baghdadi opent op 4 januari 2014 zijn eigen praktijk op Laan van Spartaan. De praktijk heet ‘De Stip’ vernoemd naar het centrale punt van Laan van Spartaan, namelijk de middenstip van het voetbalveld. Najim is niet alleen de nieuwste ondernemer in de wijk maar woont er ook met veel plezier.

Najim: ‘Ik ben opgegroeid in Amsterdam West en heb er ook gestudeerd. Na een korte tijd in Hoofddorp te hebben gewoond, ben ik per toeval weer in Amsterdam West beland. Ik reed een aantal jaar geleden eens rond door dit deel stad en zag dat er een mooi nieuwbouwproject ontwikkeld werd. Ik was meteen enthousiast over de architectuur, het plan en de opzet van de wijk. Thuis ben ik op internet gaan zoeken naar informatie over dit project en zo vond ik het huis waar ik nu woon op Laan van Spartaan.

Een eigen praktijk

In 2011 ben ik afgestudeerd als tandarts. Het is altijd mijn ambitie geweest om zo snel mogelijk een eigen praktijk te beginnen, liefst een beetje in de buurt van waar ik woon. Met deze gedachte in mijn achterhoofd ben ik eens door de buurt gaan lopen om te kijken of ik een geschikte ruimte kon vinden. Het rode gebouw, waar ook het ROC in zit, sprong al snel in het oog en daar was nog een mooie ruimte beschikbaar. Ideaal! Het is altijd mijn droom geweest om een eigen praktijk te openen, maar dat ik die droom zo snel heb kunnen waarmaken is echt een gelukje geweest. Naast dat het een hele mooie locatie is, ben ik ook blij dat ik op deze manier iets terug kan doen voor mijn eigen buurt. Ik verwacht dat de meeste patiënten uit de buurt zullen komen en het is prettig zo mijn buren te kunnen helpen.

Diverse wijk
De buurt is heel divers qua samenstelling. Er wonen veel jonge gezinnen met verschillende culturele achtergronden. In het blok waar ik woon, is het echt een mix van leeftijden, achtergronden en gezinssamenstelling. Het is wel heel grappig dat mijn buren wel ongeveer hetzelfde werk doen: ik ben tandarts, mijn directe buurman is huisarts en de buurman daarachter is ook weer tandarts. Ik verwacht veel van de buurt in de toekomst: er is echt sprake van een stijgende lijn wat betreft groei, sociale samenhang en voorzieningen. Ook omdat er nu weer een mooi aantal bedrijfsruimtes beschikbaar zijn. Er zijn recent wat nieuwe winkeltjes bij gekomen en ik weet dat er meer ondernemers zijn die iets op Laan van Spartaan willen beginnen. Daarnaast organiseert Coco’s keuken veel leuke activiteiten in de buurt en is er een actieve groep bewoners die bijeenkomsten opzetten. Het ROC heeft ook een belangrijke rol wat mij betreft; het grote rode gebouw trekt meteen de aandacht als je aan komt rijden dus dat is voor mij een hele mooie locatie om mijn praktijk te beginnen.’