Betonhanden markeren start van 186 nieuwe woningen op Laan van Spartaan

Groot en klein zat op 4 november met zijn handen in het verse beton, onder de goedkeurende blikken van aannemer UBA. De starthandeling van de 186 woningen op Laan van Spartaan bestond uit het maken van handafdrukken in betontegels. Niet alleen de kopers kregen daar tijdens de starthandeling alle gelegenheid voor, ook vertegenwoordigers van Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere, UBA zelf, de gemeente en de betrokken architecten en lieten hun handafdruk vereeuwigen. Bij de oplevering in 2016 ontvangen ze allemaal hun vereeuwigde handafdruk.

Bouwfondsdirecteur Harm Janssen feliciteerde de kopers met deze feestelijke aftrap. Hij wees er op dat op Laan van Spartaan ook tijdens de crisisperiode voortdurend nieuwe woningen zijn gebouwd en opgeleverd. Viviane Regout, directeur Investeren en Ontwikkelen van Ymere benadrukte in haar speech dat Laan van Spartaan méér is dan een gewone woonwijk, met onder andere de aanwezigheid van Circus Elleboog, de klimhal van Mountain Network, het ROC, de sportlocatie van voetbalclub VVA/Spartaan en de sporthal waar Eredivisie badminton wordt gespeeld.

Zodra Hof A ook is opgeleverd, zijn op Laan van Spartaan 933 woningen gerealiseerd. De komende tijd worden de plannen voor het laatste deel van de wijk, de zuid- en middenstrook langs de Jan van Galenstraat uitgewerkt.